Monday, 24 May 2021

Beetroot Thogaiyal - பீட்ரூட் தொகையல்


























தேவையான பொருட்கள் 
பீட்ரூட்  1 (150 கிராம்) 
உளுத்தம்பருப்பு 1 டீஸ்பூன் 
தேங்காய் 2 தேக்கரண்டி 
சிவப்பு மிளகாய் 3
புளி சிறிது 
உப்பு தேவைக்கேற்ப 
           
செய்முறை
  • பீட்ரூட்  தோல் நீக்கி சிறு துண்டுகளாக்கி வேக வைத்து எடுத்துக் கொள்ளவும்.
  • வெறும் வாணலியில் உளுந்தம் பருப்பு மற்றும் மிளகாய் வறுத்து  எடுத்துக் கொள்ளவும் .பின் தேங்காயை சிறிது சூடேற லேசாக வதக்கி கொள்ளவும்.
  • இவை எல்லாவற்றையும் புளி மற்றும்  சேர்த்து மிக்ஸியில் அரைத்து எடுக்கவும்.
  • சுவையான சத்தான பீட்ரூட் தொகையல் தயார்.

பி.கு 
  1. சாதத்துடன் சேர்த்து சாப்பிட அருமையான பொருத்தம்.
  2. எண்ணெய்  இல்லாத மற்றும் சத்தான தொகையல்.
  3. பத்திய சாப்பாட்டுடன் மற்றும் கஞ்சியுடன் சாப்பிடலாம்.

Ingrdients
1 Beetroot (150 gms)
1 tsp Urad dal
2 tbsp Grinded coconut
3 Red dried chili
Pinch of Tamarind
Salt

Instructions
  • Peel the skin and cut the Beetroot into small cubes. Cook them in boiling water and keep them aside to cool down.
  • In a dry pan, fry the urad dal and chilies. Later add the coconut and sauté till it gets hot.
  • In a mixer. add the cooked beetroot, the fried urad daal, chillies, coconut, tamarind with salt and grid them. Add water to get a paste consistency.
  • Yummy Beetroot thogailyal is ready to be served.
Notes
  1. Add them to your white rice with a little ghee and enjoy instant lunch.
  2. Good with kanji and other detox foods like poridge, etc.
  3. Its oil-free, healthy and good for improving blood flow.

No comments:

Post a Comment